A trecut aproape o lună de când a fost lansat în România, canalul dedicat pentru copii Youtube Kids, să vedem cum putem să-l configurăm.

Aplicația este disponibilă numai în Google Store și Apple Store, nu există o versiune web.

Descarcă YouTube Kids

insignă Android insignă iOSYouTube Kids a fost creat pentru a le fi mai ușor copiilor să exploreze în siguranță lumea online – de la emisiunile și melodiile preferate la realizarea unui vulcan în miniatură, precum și orice altceva. Există și o suită de instrumente pentru control parental, pentru a putea să adaptezi experiența în funcție de nevoile familiei.

Cei de la YouTube Kids folosesc o combinație de filtre, feedback de la utilizatori și evaluatori umani, pentru a se asigura că videoclipurile din YouTube Kids sunt adecvate pentru familie. Totuși, niciun sistem nu este perfect, filtrele putând să rateze videoclipuri neadecvate.

Aveți la dispoziție mai multe funcții de control:

  • conținut aprobat de părinți, controlează ceea ce vizionează copiii;
  • profiluri pentru copii, creează maximum opt profiluri pentru copii;
  • blocare, ai găsit un videoclip sau un canal pe care nu ți-ai dori să-l vizioneze copilul? Blochează-l!
  • istoricul vizionărilor, monitorizează videoclipurile vizionate de copiii tăi în aplicație;
  • gestionarea căutării, dezactivează căutarea, pentru o experiență mai liniștită;
  • temporizator, pentru a limita durata de joacă a copiilor cu aplicația;
  • raportarea videoclipurilor, poți raporta videoclipuri care n-ar trebui să se afle în aplicație;
  • vizionarea la televizor, adună-ți familia și bucurați-vă de YouTube Kids pe televizoarele selectate.

Ghid configurare YouTube Kids

Acesta este ecranul de întâmpinare, da-ți click pe Începe.
« 1 de 12 »

 

Controalele și setările parentale

Ecran de pornire

Poți să accesezi în orice moment controalele parentale și alte setări, urmând acești pași:

  1. atinge pictograma lacăt în colțul de jos al oricărei pagini din aplicație;
  2. rezolvă problema de înmulțire sau citește și introdu numerele care apar. Sau introdu parola ta personalizată.
  3. selectează Setări.

Setarea unui temporizator

Setare temporizator

Temporizatorul încorporat le permite părinților să limiteze durata de folosire a dispozitivului, informându-i pe copii când este momentul să nu mai vizioneze. Temporizatorul va afișa o alertă prietenoasă și va opri aplicația la încheierea sesiunii, astfel încât să nu fie necesar să o faci tu.

Iată cum să setezi temporizatorul:

  1. atinge pictograma lacăt în colțul de jos al oricărei pagini din aplicație;
  2. citește și introdu cifrele care apar sau introdu parola ta personalizată;
  3. selectează Temporizator;
  4. folosește bara cu glisor sau pictogramele minus și plus, pentru a seta o limită de timp;
  5. atinge Pornește temporizatorul.

Copiii vor vedea o notificare „A expirat timpul!” și aplicația se va bloca după atingerea limitei de timp. Pentru a debloca ecranul: 

  1. atinge pictograma lacăt în colțul de jos al oricărei pagini din aplicație;
  2. citește și introdu cifrele care apar sau introdu parola ta personalizată;
  3. selectează Temporizator, apoi apasă Sfârșit temporizator.

Parolă personalizată

Setarea parolei personalizate

Poți seta o parolă personalizată pentru a accesa controalele și setările parentale în aplicația YouTube Kids. 

  1. Atinge pictograma lacăt în colțul de jos al oricărei pagini din aplicație;
  2. Selectați Setări.
  3. Derulați până la Setează o parolă personalizată.
  4. Citește și introdu cifrele afișate.
  5. Introdu o parolă de patru cifre la alegere.
  6. Când ți se solicită, reintrodu parola pentru a verifica.

Schimbarea sau ștergerea parolei personalizate

Îți poți schimba sau șterge parola în Setări.

  1. Atinge pictograma lacăt și introdu parola.
  2. Selectează Setări.
  3. Atinge Schimbă parola, pentru a seta o parolă nouă sau atinge Șterge parola, pentru a elimina parola personalizată și a reveni la parola prestabilită. 

Ai uitat parola?

Dacă ai uitat parola, o poți reseta dezinstalând și reinstalând aplicația YouTube Kids. Reține că vei pierde videoclipurile recomandate existente când dezinstalezi aplicația.