Program
9:00AM - 16:00PM
Ai nevoie de ajutor?
0746 520 626
Vodafone se pregătește să preia UPC
03
aprilie

Reprezentanții Vodafone și ai UPC vor da detalii marți, 2 aprilie, în fața Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) cu privire la modificarea de acționariat care ar urma să aibă loc în urma tranzacției, dacă va fi aprobată de Comisia Europeană, au precizat pentru HotNews.ro oficiali ai CNA și ai Vodafone.

Vânzarea UPC către Vodafone în România rămâne să se finalizeze la mijlocul acestui an, sub condiția unui aviz pozitiv din partea Executivului European.

Contactați de HotNews.ro și oficialii Vodafone au precizat că este vorba despre tranzacția prin care ar urma să preia UPC, dar că totul este sub condiția unui aviz pozitiv din partea Comisiei Europene.

Grupul Liberty Global, care deține UPC România, a anunțat, în luna februarie din acest an, că vânzarea operațiunilor din România, Ungaria și Cehia rămân să se finalizeze la mijlocul acestui an, în condițiile în care Comisia Europeană a deschis o investigație aprofundată asupra implicațiilor achiziționării acestor operațiuni.

Finalizarea tranzacției este condiționată de obținerea acordului din partea autorităților de reglementare, estimată pentru prima jumătate a anului 2019.

UPC România pentru HotNews.ro: „Am notificat CNA pentru a obține acordul prealabil cu privire la viitorul transfer de actiuni către Vodafone, parte a înțelegerii semnate în luna mai a anului trecut între Vodafone Group și Liberty Global. Acordul prealabil al Consiliului este solicitat având în vedere calitatea de radiodifuzor al UPC Romania pentru canalul TV „INFO” și este solicitat sub condiția aprobării tranzacției de către Comisia Europeană și sub condiția finalizării tranzacției între Liberty Global și Vodafone Group.
În conformitate cu prevederile din legea audiovizualului, orice companie care furnizează servicii media audiovizuale, așa cum este și canalul TV “INFO”, este obligată să solicite acordul prealabil al Consiliului Național al Audiovizualului cu privire la schimbările care vor apărea în structura acționariatului. Aceasta procedura este o procedura administrativa prealabila, acordul Consiliului producându-și efecte doar după aprobarea Comisiei Europene și după finalizarea tranzacției.”

Author Mihai

Mihai

Pasionat de știință,tehnologie si calatorii... Lume multă...oameni puțini.

Doriți să vă reparați telefonul mobil?

Trimiteți un mesaj cu problema pe care o aveți și vom încercă să o rezolvăm.