Program
9:00AM - 17:00PM
Ai nevoie de ajutor?
0746 520 626
SUV-ul Tesla Model Y va fi prezentat pe 14 martie
04
martie

Tesla va dezvălui SUV-ul său crossover Model Y pe 14 martie, în cadrul unui eveniment la studioul de design al companiei din Los Angeles, a anunțat duminică CEO-ul Elon Musk. Noua masina electrica va fi cea de-a cincea a companiei Tesla de la înființarea companiei în 2003.

Urmărește LIVE lansarea Tesla Model Y

Modelul Y va împărți aproximativ 75% din piesele sale cu modelul 3, care este în prezent mașina cea mai accesibilă a lui Tesla. Musk a spus că modelul Y va fi cu aproximativ 10% mai mare, va costa cu aproximativ 10% mai mult și va avea o distanță maximă mai mică decât modelul 3. Modelul Y nu va avea uși „Falcon Wing” care se găsesc pe SUV-ul mai mare al lui Tesla, Modelul X. (Musk a sugerat anterior că ar putea.)

Mai multe detalii privind specificațiile și prețurile vor fi dezvăluite la eveniment, în conformitate cu Musk, iar Tesla va oferi plimbări de probă, ceea ce înseamnă că compania are probabil câteva prototipuri de pre-producție deja terminate. Musk a declarat, tot duminică, că Tesla va dezvălui camioneta electrică „mai târziu în acest an”.

Tesla va construi modelul Y la gigafactory-ul companiei din afara orașului Reno, Nevada, iar vehiculul ar trebui să intre în producția de volum în 2020. Tesla intenționează, de asemenea, să facă Model Ys la gigafactory-ul din Shanghai, China.

Author Mihai

Mihai

Pasionat de știință,tehnologie si calatorii... Lume multă...oameni puțini.

Doriți să vă reparați telefonul mobil?

Trimiteți un mesaj cu problema pe care o aveți și vom încercă să o rezolvăm.