Program
9:00AM - 16:00PM
Ai nevoie de ajutor?
0746 520 626
Qualcomm pierde lupta cu Apple
16
martie

În ultimele zile s-au luat mai multe decizii judecătorești în lupta dintre Apple și Qualcomm, cea din urmă ieșind în pierdere.

Ieri cei de la Qualcomm au câștigat o bătălie, obligând Apple la plata a 1,41 $ pentru fiecare iPhone vândut după iulie 2017 (aproximativ 31 milioane dolari). Se pare că au pierdut războiul cu Apple ținând cont că o altă decizie îi obligă să plătească aproape 1 miliard de dolari către Apple.

Un calcul simplu ne spune că Qualcomm mai are de plătit diferența, aproape 969 de milioane de dolari.

Judecătorul Gonzalo Curiel, de la Curtea Districtuală din California, a decis joi că Qualcomm, cel mai mare furnizor de cip-uri de telefonie mobilă din lume, a fost obligat să plătească aproape 1 miliard de dolari către Apple, care de ani de zile a folosit chip-uri de modem Qualcomm ca să conectați dispozitivele iPhone la rețelele de date wireless.

Într-un proces intentat acum doi ani, Apple a dat în judecată Qualcomm, susținând că furnizorul de cip-uri a încălcat acordul de cooperare prin faptul că nu a plătit aproape 1 miliard de dolari în drepturi de autor din brevete.

Cele 31 de milioane de dolari acordate Qualcomm acoperă trei brevete. Unul permite unui telefon să se conecteze la internet de îndată ce este încărcat. Altele ajută la conservarea cantității de energie a bateriei consumate de procesorul grafic în timpul utilizării, iar cel de-al treilea acoperă modul în care traficul rulează între procesorul de aplicație și modemul de pe un receptor.

Așa cum ați putea să vă imaginați, Qualcomm a fost mulțumită de decizia juriului, în timp ce Apple a declarat că a fost dezamăgită de aceasta.

Lupta între Apple și Qualcomm continuă, mai au încă o serie de bătălii în instanță. De exemplu, luna viitoare va începe un proces în San Diego, care se va ocupa de redevențe de miliarde de dolari.

Author Mihai

Mihai

Pasionat de știință,tehnologie si calatorii... Lume multă...oameni puțini.

Doriți să vă reparați telefonul mobil?

Trimiteți un mesaj cu problema pe care o aveți și vom încercă să o rezolvăm.