Program
9:00AM - 16:00PM
Ai nevoie de ajutor?
0746 520 626
Prezența Huawei în Romania
01
aprilie

Chinezii de la Huawei au peste 2.000 de angajați în România, din care 81% sunt români, nivelul taxelor plătite către stat fiind de 24 milioane de dolari în 2018, arată compania într-un comunicat citat de Agerpres.

Producătorul trece în revistă contractele cu Orange, Vodafone, Telekom și RCS&RDS, parteneriatele cu cu statul și poziția sa despre viitorul 5G în România. Anunțul vine în contextul în care Comisia Europeană a recomandat statelor membre UE să ia măsuri comune pentru securitatea viitoarelor rețele 5G, pe fondul preocupărilor legate de amenințările de securitate ale tehnologiilor Huawei și ZTE în Europa.

Ce spune Huawei despre securitatea cibernetică și protecția datelor personale ale utilizatorilor

Producătorul chinez susține că securitatea cibernetică și protecția datelor personale ale utilizatorilor constituie un principiu de bază al companiei. Compania spune că „este deschisă colaborării cu toate guvernele, toți partenerii și clienții, pentru a aborda împreună amenințările și provocările de securitate cibernetică. (..) Huawei România susține aceleași principii precum compania mamă și respectă toate legile și regulamentele aplicabile din jurisdicția în care operează.”

Poziția Huawei față de viitorul 5G 

Compania susține că echipamentele 5G au fost implementate la nivelul operatorilor globali și că s-ar afla înaintea altor furnizori în privința acestei tehnologii.

Până în prezent, compania a primit peste 30 de contracte comerciale la nivel mondial, dintre care 18 în Europa. Acest lucru demonstrează că suntem un furnizor de top pentru tehnologia 5G. Datorită acestor reușite, avem încredere că suntem un partener bun pentru clienții noștri din România în privința furnizării de produse 5G inovatoare, fiabile și securizate. Considerăm că România are nevoie de furnizori 5G avansați și foarte competitivi, pentru a sprijini evoluția industriei digitale, în beneficiul societății și consumatorilor.„, arată producătorul chinez.

Comisia Europeană a propus măsuri pentru securitatea rețelelor 5G în UE, pe fondul temerilor privind riscurile de securitate ale tehnologiilor chineze Huawei și ZTE

Această prezentare detaliată a Huawei în România vine în contextul în care Comisia Europeană a recomandat, în această săptămână, ca fiecare țară membră UE să finalizeze până la sfârșitul lunii iunie 2019 o evaluare națională a riscurilor privind infrastructurile de rețea 5G, pe baza căreia să includă condiții pentru garantarea securității rețelelor publice, mai ales atunci când acordă drepturile de utilizare a frecvențelor radio în benzi 5G.

România ar urma să aibă loc spre sfârșitul acestui an licitația pentru frecvențele radio ce vor fi folosite și pentru furnizarea serviciilor 5G.

Author Mihai

Mihai

Pasionat de știință,tehnologie si calatorii... Lume multă...oameni puțini.

Doriți să vă reparați telefonul mobil?

Trimiteți un mesaj cu problema pe care o aveți și vom încercă să o rezolvăm.