Program
9:00AM - 16:00PM
Ai nevoie de ajutor?
0746 520 626
Pământul ar fi putut fi acoperit complet de ape
14
februarie

Potrivit Agerpres pământul ar fi putut fi acoperit complet de ape  dacă nu s-ar fi produs o puternică explozie stelară în apropierea Sistemului Solar.

O stea masivă din vecinătatea relativă a Soarelui a explodat sub formă de supernovă exact în perioada în care Pământul şi celelalte planete din Sistemul Solar se formau, în urmă cu 4,6 miliarde de ani.

Această explozie a alimentat Sistemul Solar cu elemente radioactive, printre care şi izotopul aluminiu-26 (Al-26), care a încălzit şi uscat planetoizii care au format Protopământul, conform noului studiu bazat pe simulări computerizate.

Efectul acestui izotop radioactiv ar fi fost de maximă importanţă pentru tipul planetei noastre, pentru că marea parte a apei de pe Terra provine de la planetoizii din care s-a format Pământul.

În noul studiu Lichtenberg şi colegii săi, cercetători de la Institutul de Geofizică din cadrul ETH Zürich, Elveţia, au simulat condiţiile de formare a mii de planete telurice şi au scos în evidenţă rolul pe care izotopul Al-26 îl joacă în determinarea abundenţei apei la finalul formării acestor planete. 

 

Author Mihai

Mihai

Pasionat de știință,tehnologie si calatorii... Lume multă...oameni puțini.

Doriți să vă reparați telefonul mobil?

Trimiteți un mesaj cu problema pe care o aveți și vom încercă să o rezolvăm.