Program
9:00AM - 16:00PM
Ai nevoie de ajutor?
0746 520 626
NASA își propune ca în 5 ani astronauții să revină pe Lună
27
martie

La o întâlnire a Consiliului Național pentru Spațiu, vicepreședintele Mike Pence a cerut NASA să trimită astronauții înapoi pe Lună până în 2024, ridicând calendarul anterior al agenției pentru revenirea pe suprafața lunară.

Administratorul NASA, Jim Bridenstine, numit de președintele Donald Trump, a acceptat ulterior provocarea.

Contul de Twitter al lui Bridenstine a trimis, de asemenea, un link către pagina NASA Moon to Mars, care încă conține anul 2028 ca țintă pentru aselenizare. Pagina a fost revizuită pentru a afișa noul obiectiv, anul 2024, pentru ca astronauții să calce pe Lună.

El a menționat, de asemenea, dependența de rachetele rusești pentru a trimite astronauții americani pe orbită în ultimul deceniu, ceea ce agenția speră este să finalizeze noile nave spațiale proiectate de SpaceX, Boeing și NASA.

Pence a fost, de asemenea, explicit că îndeplinirea noului termen de cinci ani ar trebui să se realizeze „prin orice mijloace necesare”, inclusiv trecerea la rachete comerciale. NASA a planificat să trimită astronauții dincolo de orbită folosind noul sistem de lansare spațială (SLS) și navele spațiale Orion, dar SLS a fost afectat de întârzieri.

Author Mihai

Mihai

Pasionat de știință,tehnologie si calatorii... Lume multă...oameni puțini.

Doriți să vă reparați telefonul mobil?

Trimiteți un mesaj cu problema pe care o aveți și vom încercă să o rezolvăm.