Program
9:00AM - 16:00PM
Ai nevoie de ajutor?
0746 520 626
Ce schimbări aduce update Windows 10 mai 2019?
07
aprilie

Până acum utilizatorii de Windows 10 nu puteau să amâne nici un update al sistemului de operare, ducând la o mulțime de probleme din cauza actualizărilor forțate și a schimbărilor nedorite. Microsoft a anunțat că va schimba modul în care vor apărea actualizările în viitor.

Update-ul Windows 10 mai 2019 va fi prima actualizare majoră pentru sistemul de operare, în continuă evoluție, din acest an.

De asemenea, cunoscută sub numele de Windows 10 versiunea 1903 sau 19H1, actualizarea Windows 10 mai 2019 este încă o parte a planului Microsoft de a lansa actualizări majore gratuite, care aduc noi funcții, instrumente și aplicații Windows 10.

Începând cu update Windows 10 mai 2019, utilizatorii vor fi anunțați despre disponibilitatea unei actualizări majore, dar vor putea să amâne instalarea până când este potrivit pentru ei realizarea update-ului.

Ce ne va aduce nou acest update Windows 10 mai 2019

Deoarece o versiune anterioară a Windows 10 mai 2019 este disponibilă pentru Windows Insiders pentru a încerca, avem o idee bună despre unele dintre noile caracteristici pe care le va avea Windows 10 după această actualizare.

O nouă temă Light

Foto:Microsoft
Foto:Microsoft

Actualizarea Windows 10 mai 2019 va aduce o nouă temă de desktop Light, făcând un contrast frumos cu tema Dark, cu care suntem obișnuiți cu Windows 10.

Nu numai că face bara de activități și meniul Start mai ușoare, dar au fost create noi pictograme care se potrivesc mai bine noii teme de lumină.

Puteți amesteca și potrivi părți din tema Light și Dark pentru a obține o temă care se potrivește cel mai bine gusturilor dvs.

Un meniu Start mai bun

Foto:Microsoft
Foto:Microsoft

Mai întâi, meniul Start când utilizați prima dată actualizarea este mult mai puțin aglomerat, cu dale și comenzi rapide pentru aplicațiile preinstalate care nu ocupă spațiu.

O altă schimbare notabilă vine sub forma comutării meniului Start pentru a avea propriul proces dedicat – StartMenuExperienceHost.exe, în loc să fie găzduit de ShellExperienceHost.exe.

Aceasta ar putea părea o schimbare complexă, dar singura schimbare vizibilă pentru utilizator va fi că meniul Start funcționează mai ușor și este protejat de problemele potențiale care ar putea fi cauzate de alte zone ale sistemului de operare.

Cortana nu mai este integrată în caseta de căutare

Foto:Microsoft
Foto:Microsoft

În actualizarea Windows 10 mai 2019, Cortana va fi separată de caseta de căutare din bara de activități.

Pe lângă divizarea căutării și Cortana pe bara de activități, setările pentru aceste două au fost, de asemenea, împărțite în Windows 10, împreună cu politicile de grup.

Deci, când faceți clic pe căutare, obțineți o căutare simplă a sistemului de operare. Și dacă vrei să folosești Cortana, trebuie să-i folosești icoana separată.

Spațiu rezervat pentru actualizări

Foto:Microsoft
Foto:Microsoft

Una dintre cele mai controversate caracteristici pe care le aduce actualizarea Windows 10 mai 2019 este că acum va rezerva 7 GB de spațiu pe hard disk-ul dvs. care va fi folosit pentru stocarea fișierelor temporare.

Acest lucru ar putea să nu placă multor utilizatori, ideea este că acest lucru va face mai ușoară descărcarea actualizărilor Windows 10 și va împiedica apariția erorilor de actualizare datorate lipsei de spațiu.

Author Mihai

Mihai

Pasionat de știință,tehnologie si calatorii... Lume multă...oameni puțini.

Doriți să vă reparați telefonul mobil?

Trimiteți un mesaj cu problema pe care o aveți și vom încercă să o rezolvăm.