Germania permite Huawei să construiască infrastructura 5G

0
217

Germania a declarat că va permite companiei Huawei să construiască o infrastructură de 5G în țara lor dacă gigantul de telecomunicații chinez îndeplinește cerințele de securitate.

Informația a fost dezvăluită de Jochen Homann, șeful agenției Bundesnetzagentur din Germania, într-un interviu acordat Financial Times. Domnul Homann a spus că niciun furnizor de echipamente „nu ar trebui sau nu poate fi exclus în mod specific.” El a adăugat că nu au găsit dovada că Huawei este un risc de securitate.

El a arătat, de asemenea, că interzicerea Huawei va afecta Deutsche Telekom și rivalii săi care lucrează deja cu tehnologiile Huawei. Dacă ar împiedica Huawei să se alăture cursei, va încetini lansarea noii tehnologii de rețea.

SUA, care a interzis Huawei să instaleze o infrastructură 5G, îi îndeamnă pe aliații săi să facă același lucru. În timp ce unii ca Australia, Japonia și Noua Zeelandă au urmat exemplul, alții ca UE au ignorat solicitarea. Statele Unite ale Americii declară că vor reduce schimbul de informații cu Germania dacă vor permite Huawei să-și construiască echipamentul 5G.

Germania propune o convenție globală unificată care să împiedice toți furnizorii de echipamente să instaleze software de tip backdoor și, de asemenea, le cere să semneze un acord anti spionare. CEO-ul Huawei, Ren Zhengfei, a declarat că este în sprijinul acordului anti spionare cu Germania într-un interviu acordat CNBC.