Facebook adaugă un nou buton

0
169

Facebook va lansa un buton prin care utilizatorii vor putea afla de ce anumite lucruri le-au apărut pe feed și cum a influențat comportamentul lor în rețea lucrurile care le apar.

BBC scrie că butonul se va numi „Why am I seeing this post?” și va arăta ce activități din rețea au influențat algoritmii Facebook, astfel încât postarea respectivă să apară. Un exemplu de explicație dat de BBC este: ați comentat la postări cu fotografii mai mult decât la postări cu alte tipuri de conținut media”.
Rețele precum Facebook, Twitter sau YouTube au fost criticate pe motiv că nu explică în ce mod algoritmii decid ce conținut afișează și recomandă utilizatorilor. Unii utilizatori sunt deranjați și de faptul că nu le apar postări de la prieteni foarte apropiați, dar văd în schimb postări de la oameni pe care nu i-au văzut niciodată.

Facebook spune că butonul va apărea începând cu 1 aprilie utilizatorilor și până pe 2 mai va fi la aproape toată lumea.

Facebook spune că vor apărea mai mule informații și pentru cei care apasă butonul ”Why am I seeing this ad?” care a apărut în 2014. Rețeaua spune că ambele update-uri le dau utilizatorilor mai mult control asupra gestionării conținutului.

Why Am I Seeing This Post?

Publicată de Facebook pe Duminică, 31 martie 2019