Facebook Android vă permite acum să blocați urmărirea locației

0
287
Facebook istoric locatie

Cei de la Facebook au introdus o nouă opțiune, acum puteți să blocați urmarirea locației în fundal pe aplicația pentru Android. Utilizatorii pot acum să aleagă dacă aplicația poate să colecteze informații despre locație atunci când nu este utilizată.

De exemplu, atunci când alegeți să folosiți Prieteni în apropiere, o funcție care vă permite să împărtășiți locațiile, acordați permisiunea Facebook să acceseze locația dumneavoastră chiar și atunci când nu utilizați aplicația.

Până în ziua de astăzi, utilizatorii care utilizează aceste funcții au fost rugați să activeze Istoricul locațiilor. Dacă ați activat această setare, s-au întâmplat două lucruri: ați împărtășit locația atunci când nu utilizați aplicația și ați permis ca Facebook să stocheze un istoric al locațiilor dvs.

Cu această actualizare, veți avea o modalitate dedicată de a alege dacă doriți sau nu să distribuiți locația dvs. atunci când nu utilizați aplicația.

Facebook android dezactivare locatie

Facebook recomandă să nu dezactivați funcția de Istoric locație până nu sunteți siguri că nu aveți nevoie de ea și că nu vor activa niciuna dintre aceste setări dacă nu o cereți în mod special.

Dacă nu ați activat niciodată Istoricul locațiilor, nu trebuie să faceți nimic, Facebook nu știe pe unde umblați.

Pentru cei care utilizează Facebook pentru iOS, nimic nu se schimbă. Dar Facebook va trimite o alertă similară, tuturor celor care au ales să activeze Istoricul locațiilor în trecut, astfel încât să se asigure că vor să păstreze această funcție activă.