Program
9:00AM - 16:00PM
Ai nevoie de ajutor?
0746 520 626
Elon Musk a lansat crossover-ul Tesla model Y
15
martie

Elon Musk de la Tesla Inc. a dezvăluit model Y, un SUV mai ieftin, care va fi disponibil începând cu primăvara anului 2021.

Vehiculul are un preț de pornire de la 39.000 $, a declarat Musk, în vârstă de 47 de ani, care a susținut lansarea la studioul de design al companiei din Hawthorne, California joi, în fața unei mulțimi de clienți și fanii Tesla. O versiune cu rază lungă de acțiune va costa 47.000 de dolari.

Obținerea rapidă a modelului Y va fi esențială pentru ca Musk să se bazeze pe ritmul modelului 3, sedan-ul mai puțin costisitor, care a adus Tesla în topurile de vânzări și a ajutat compania să înregistreze profituri trimestriale pentru prima dată .

Modelul Y se va alătura modelului Tesla Model 3, modelului S sedan și vehiculului utilitar sport Model X în magazinele pe care compania le-a decis săptămâna aceasta să rămână deschise. Cu americanii din ce în ce mai atrași de către crossovers și SUV-uri, cea mai nouă adăugare la gama de produse a lui Tesla va juca un rol crucial în viitoarele vânzări. Musk a spus că modelul standard Y va avea o rază de 230 de mile (370km) pe încărcare.

Cu tracțiune integrala 4WD, opțiune pentru 7 locuri (3000 $ în plus), Tesla model y ajunge de la 0 la 100 km/h în 3.5 secunde.

Senzori Tesla model Y
Senzori Tesla model Y

Are 12 senzori pentru detectarea mașinilor din apropiere, evitarea accidentelor și asistență la parcare. Poate fi dotată cu autopilot (3000 $ în plus) și cu capacitate completă de auto-conducere (5000 $).

Author Mihai

Mihai

Pasionat de știință,tehnologie si calatorii... Lume multă...oameni puțini.

Doriți să vă reparați telefonul mobil?

Trimiteți un mesaj cu problema pe care o aveți și vom încercă să o rezolvăm.