Program
9:00AM - 17:00PM
Ai nevoie de ajutor?
0746 520 626
Demo-1 zbor în desfășurare: Echipa Dragon a fost lansată în zborul de debut
02
martie

Zborul test Demo-1 către Stația Spațială Internațională, zborul inaugural al SpaceX cu programul comercial al echipajului NASA, se desfășoară în urma lansării cu succes a rachetei Falcon 9 și a navelor Crew Dragon.

Prima misiune, planificată a fi o demonstrație completă a navei spațiale și a sistemelor sale, a fost lansată la ora 2:49 a.m. EST de la Complexul 39A la Centrul Spațial Kennedy al agenției.

În plus față de livrările și echipamentul de 400 de kilograme, echipajul Dragon transportă și pe Ripley, un dispozitiv de testare antropomorfic echipat cu senzori pentru a aduna date importante despre ceea ce un astronaut, care ar zbura la bordul navei spațiale, ar experimenta pe parcursul misiunii.

Echipajul Dragon va efectua o serie de manevre succesive în timp ce urmărește stația spațială. Navele spațiale sunt programate să aterizeze în mod autonom la laboratorul de orbitare mâine dimineață, 3 martie, la ora 6 dimineața, și vor rămâne până la aproximativ 2:30 dimineața vineri, 8 martie. Se așteaptă ca echipajul Dragon să se întoarcă pe Pământ în Oceanul Atlantic la aproximativ 8:45, puțin mai mult de șase ore după plecarea din stația spațială.

Author Mihai

Mihai

Pasionat de știință,tehnologie si calatorii... Lume multă...oameni puțini.

Doriți să vă reparați telefonul mobil?

Trimiteți un mesaj cu problema pe care o aveți și vom încercă să o rezolvăm.