Program
9:00AM - 16:00PM
Ai nevoie de ajutor?
0746 520 626
Cel mai vechi tip de moleculă din univers a fost localizat
22
aprilie

Imediat după Big Bang, existau doar câteva tipuri de atomi, inclusiv heliu și hidrogen. Atât atomii de heliu cât și hidrogenul combinat formează o moleculă numită hidrură de heliu.

Ar fi de așteptat ca hidrura de heliu să mai fie prezentă în unele părți ale universului. Dar destul de ciudat, nu a fost detectat niciodată în spațiu până acum.

Acum molecula a fost în cele din urmă detectată de SOFIA, Observatorul Stratosferic pentru Astronomie în Infraroșu. SOFIA este un observator la bordul unui avion, care îi permite să zboare deasupra vaporilor de apă din atmosfera Pământului. Aceasta înseamnă că poate privi mai departe în adâncurile spațiului.

„Această moleculă a fost ascunsă acolo, dar am avut nevoie de instrumentele potrivite în poziția corectă pentru a face observații  – și SOFIA a reușit să o facă perfect”, a declarat Harold Yorke, directorul Centrului Științific al SOFIA din California.

Această constatare are relevanță pentru înțelegerea noastră a chimiei universului timpuriu și a modului în care a evoluat de-a lungul anilor. Constatările sunt publicate în revista Nature.

Author Mihai

Mihai

Pasionat de știință,tehnologie si calatorii... Lume multă...oameni puțini.

Doriți să vă reparați telefonul mobil?

Trimiteți un mesaj cu problema pe care o aveți și vom încercă să o rezolvăm.