Program
9:00AM - 16:00PM
Ai nevoie de ajutor?
0746 520 626
Ce este IFTTT și cum funcționează?
08
aprilie

IFTTT (If This Then That) este un singur instrument web care acționează ca un serviciu de automatizare final pentru toate lucrurile legate de internet.

Ce este IFTTT?

IFTTT este atât un site web, cât și o aplicație mobilă. Serviciul gratuit lansat în 2010 cu următorul slogan: „Puneți internetul să lucreze pentru dvs.”. Totuși, sa schimbat foarte mult în ultimii ani. În prezent, cu IFTTT, puteți conecta toate „serviciile” împreună pentru ca sarcinile să fie finalizate automat. Există numeroase moduri în care puteți conecta toate serviciile dvs. – iar combinațiile rezultate sunt numite „Applet-uri”.

Applet-urile automatizează în mod esențial modul nostru de viață, indiferent dacă gestionează dispozitive sau aplicații inteligente de acasă sau aplicații și site-uri Web. De exemplu, dacă dețineți sistemul de iluminare inteligent Philips Hue, puteți utiliza IFTTT pentru a activa automat o lumină de fiecare dată când sunteți etichetat pe o fotografie Facebook. Într-un alt exemplu, puteți utiliza IFTTT pentru a trimite automat e-mail cititorilor atunci când ei comentează pe blogul dvs. WordPress.

De unde vine numele IFTTT?

Se pronunță „IFT” și vine de la „If This Then That”, asemănător cu funcția IF din C++, dacă se întâmplă asta atunci faci asta.

Cum funcționează IFTTT?

Înregistrare

Înscrieți-vă pentru un cont pe site-ul IFTTT. Este un proces cu un singur pas care necesită doar un e-mail, un nume de utilizator și o parolă. Puteți chiar să vă conectați prin Facebook sau prin ID-ul dvs. Google. Odată ce v-ați alăturat (este gratuit), veți putea găsi și configura primul dvs. applet.

Servicii

IFTTT acceptă în prezent peste 360 de servicii. Veți găsi integrări pentru orice, de la aspiratoare iRobot la Facebook.

Aplicații (Applet-uri)

Aplicațiile sunt sarcini specifice care pot avea loc când conectați serviciile. De exemplu, ați putea folosi un applet pentru a sincroniza lista de sarcini Amazon Alexa cu Google Calendar sau puteți utiliza unul care vă permite să creați evenimente în calendarul dvs. iPhone prin intermediul Asistentului Google. Există tone de aplicații de unde puteți alege; IFTTT spune că există 11 milioane de utilizatori care rulează mai mult de un miliard de aplicații pe lună.

  • Pentru a găsi aplicații deja create pe IFTTT, accesați pagina de căutare IFTTT.
  • Pentru a gestiona toate aplicațiile IFTTT, du-te aici.

Ce sunt widget-urile IFTTT?

Widget-urile sunt comenzi rapide care vă permit să executați anumite aplicații prin atingerea unui buton de pe dispozitivul iOS sau Android. Pentru a le utiliza, trebuie să aveți aplicația IFTTT pe telefon. După ce porniți un widget, îl puteți adăuga ca o pictogramă pe ecranul inițial pe iOS sau Android. Instrucțiuni pas-cu-pas despre cum să faceți asta sunt disponibile în centrul de ajutor al IFTTT.

Iată câteva exemple de widget-uri și ce pot face ele:

  • Widget-ul pentru cameră: Conectează camera telefonului la IFTTT și vă permite să rulați un applet atunci când faceți fotografii. Când faceți o fotografie prin widget, applet-ul vă va permite să o trimiteți la un site social, să o salvați în nor sau să  o împărțiți cu membrii echipei.
  • Widget-ul notă: Vă permite să scrieți note rapide și să rulați o aplicație care le trimite la e-mail, calendar, Twitter etc. Este o modalitate simplă de a adăuga conținut la un notebook, la lista de sarcini, la calendar sau chiar la un playlist Spotify.
  • Widget-ul buton: se conectează la alte servicii cu aplicații și acționează ca o comandă de la distanță. Puteți să-l utilizați pentru a comuta luminile, pentru a vă înregistra locația sau a declanșa un apel telefonic.

Vrei să știi mai multe despre IFTTT?

Acum sunteți utilizator IFTTT începător. Puteți explora nenumărate moduri de a vă automatiza și simplifica viața. Consultați centrul de ajutor al IFTTT pentru mai multe detalii despre modul în care funcționează serviciul, precum și pentru tutorialele disponibile.

Author Mihai

Mihai

Pasionat de știință,tehnologie si calatorii... Lume multă...oameni puțini.

Doriți să vă reparați telefonul mobil?

Trimiteți un mesaj cu problema pe care o aveți și vom încercă să o rezolvăm.