Program
9:00AM - 16:00PM
Ai nevoie de ajutor?
0746 520 626
​Hannover Messe, cel mai mare târg industrial din lume
01
aprilie

Hannover Messe, cel mai mare târg industrial din lume, sa deschis duminică, sub semnul 5G și cu întrebarea: „Cum se dezvoltă industria mai departe?”. Industria 4.0 este viziunea unor procese de producție din ce în ce mai relaționate, în care inteligența artificială joacă un rol tot mai hotărâtor

Târgul are loc în perioada 1-5 aprilie la Hanovra, reunind 6.500 de expozanți și la care țara parteneră de anul acesta este Suedia. La Târg participă și România, cu tehnologie și produse IT de vârf.

Condiție esențială pentru utilizarea industrială a inteligenței artificiale este 5G, standardul super-rapid de frecvențe în comunicațiile mobile. Acesta face posibilă și conducerea autonomă, după cum a declarat miercuri directorul târgului, Jochen Köckler, la Hanovra. Opt noi aplicații în zona de producție vor fi prezentate la târg într-un câmp de testare, denumit „Arena 5G”.

În opinia Sabinei Bendiek, CEO al Microsoft Germania, țara sa a progresat în domeniile inteligență artificială și cloud computing, lucru care va fi prezentat la Târgul din Hanovra. Târgul este „un barometru al intrării industriei în era digitală”, a spus Bendiek pentru Agenția germană de presă, DPA.

Această tendință este deja vizibilă în industria prelucrătoare. Federația germană de inginerie (VDMA) se gândește deja la platforme comune de producție digitală. În centrul atenției se află și cooperarea cu partenerii tehnologici strategici. 
 
În 27 martie, Volkswagen și Amazon au anunțat o colaborare pentru creșterea productivității la VW, după cum anunță Morgenpost.de. Este vorba de dezvoltarea comună a unui „cloud industrial”. Producătorul din Wolfsburg lucrează deja împreună cu Microsoft.
 
Și România este prezentă la Târgul de la Hanovra. Pe lângă Camera Germano-Română de Industrie și Comerț (AHK), expozanți din București, Brașov, Oradea, Iași, Suceava, Odorheiu-Secuiesc, Alexandria, Tălmaciu, Câmpina, Ploiești, Pașcani, Roman etc. au venit să-și prezinte produsele inovative la Târg. În plus, unele exponate sunt rezultatul colaborării între firme germane sau internaționale și firmele românești. 
 

Author Mihai

Mihai

Pasionat de știință,tehnologie si calatorii... Lume multă...oameni puțini.

Doriți să vă reparați telefonul mobil?

Trimiteți un mesaj cu problema pe care o aveți și vom încercă să o rezolvăm.